Kuva: Petri Mattila

Lasten Vappu veti yli 3 000 kävijää!


SAK:n Riihimäen Paikallisjärjestön suurin tapahtuma on vuosittain Vappupäivänä 1.5. järjestettävä Työväen Vappu, joka koostuu Työväen Vappujuhlasta ja Lasten Vapusta.
Tämän vuoden Työväen Vappua päästiin viettämään aurinkoisessa ja historiallisen lämpimässä säässä lämpömittarin noustessa lähes +20°C ja paikalle saapuikin kokonaisuudessaan n. 3  300 ihmistä.Työväen Vappujuhla

Työväen vappuun kuului perinteisesti haudoilla käynnit, vappumarssi, vappupuheet, musiikkiesityksiä ja yhteislaulua.

Vapun vietto aloitettiin klo 9.00 kukkaseppeleiden laskulla Juppalan muistomerkillä ja sen jälkeen Riihimäen hautausmaan muistomerkillä ja lopuksi Sankarihautausmaan muistomerkillä.

Vappumarssin vuoro oli klo 10.30 ja marssin reitti oli edellisiltä vuosilta hyväksi todettu Topparoikka-patsaalta Valtakatua ja Kauppakatua pitkin Valtakunnalliselle Työväentalomuseolle. 
Marssijoita oli tänä vuonna ilahduttavasti n. 125 ja heitä tahditti hienosti Riihimäen Työväenyhdistyksen Soittokunta.

Työväentalomuseolla juhlatilaisuus alkoi klo 11.00 SAK:n Riihimäen paikallisjärjestön puheenjohtaja Petri Mattilan tervehdyspuheella.
Paikalle saapuneet n. 250 osanottajaa saivat kuulla, kun Petri toivotti juhlaväen tervetulleeksi ja lausui jo somehitiksi mudostuneet sanat: 

Orpo PER...!
Purra PER...!
Satonen PER...! 
 
Puheessaan petri painotti hallituksen leikkausten ja heikennysten epäoikeudenmukaisuutta ja kehotti työntekijöitä olemaan yhtenäisenä joukkona epäoikeudenmukaisuutta vastaan. 

Seuraavana oli esiintymisvuorossa Uusi Aika -lauluryhmä pääsolistinaan Erja Hirviniemi, muut lauluryhmän jäsenet olivat Minna Belik, Raisa Laurila-Hakulinen, Janna Levänen, Pirjo Rautanen ja Päivi Sandberg.
Lauluryhmä sai yleisössä aikaan suurta innostusta työväenhenkisillä kappaleillaan ja yleisöltä tulikin raikuvat aplodit jokaisen kappaleen jälkeen.

Tämän jälkeen olikin jo juhlapuhujan vuoro ja tällä kertaa juhlapuhujana toimi SAK:n työ ja turva -osaston johtaja ja SAK:n johtoryhmän jäsen Saana Siekkinen. 
Saana nosti puheessaan esiin maamme nykyhallituksen sosiaaliturvan leikkaukset, työehtojen heikennykset ja lakko-oikeuden rajoitukset.

Juhlan pääesiintyjä Mika & Anssi Duo pääsi puheen jälkeen esiintymään ja hieman jopa villitsemään yleisöä.
Mika ja Anssi ottivat yleisön mukaan laulamaan kappaletta Juicen Viidestoista Yö. Tämä olikin hyvä veto, sillä yleisö osallistui lauluun oikein innokkaasti.

Tilaisuuden päätti yhteislauluna laulettu Työväen marssi.


Lasten Vappu - Vapun suuri vetonaula

Lasten Vapusta on muodostunut todella odotettu vapputapahtuma Riihimäellä. Tämän osoittaa pelkästään uskomaton yli 3 000 kävijän määrä kolmen tunnin aikana. 

Lasten vapussa oli tarjolla lapsille täysin maksutta mm. Mika & Anssi Duon esiintyminen, poniratsastusta, kasvomaalausta, SuperMarsu, pomppulinna, ongintaa, temppurata ja ilmapalloja.

Lapsille tarjoiltiin munkkeja ja simaa, grillimakkaraa kera pillimehun, popcornia, hattaraa, suklaasuukkoja, tikkareita ja ym. ja nämäkin maksutta.

Työväen Vapun järjestävät yhteistyössä SAK:n Riihimäen Paikallisjärjestö ry, Riihimäen Sosialidemokraatit ry ja Riihimäen Seudun Vasemmistoliitto ry.
Lisäksi tilaisuutta oli järjestämässä ja erillistä taloudellista tukea antamassa jäsenammattiosastomme: 

PAM - Riihimäen seutu ry
Riihimäen ja Ympäristön Automiehet ry
Riihimäen kunnalliset JHL ry
Riihimäen Autoalan työntekijäin ammattiosasto 244 ry
Riihimäen seudun Teollisuustyöntekijät 103 ry
Ammattiosasto FORKEM ry


Kuvia Työväen Vappu 2024

Kuvat Isto Kaarnalehto ja Petri Mattila

Kuva: Isto Kaarnalehto