Työväen Vappujuhla 2023

Kuva: Isto Kaarnalehto

Lasten Vappu veti peräti 2 000 kävijää!

SAK:n Riihimäen Paikallisjärjestön suurin tapahtuma on vuosittain 1.5 järjestettävä Työväen Vappujuhla, joka koostuu Työväen vapusta ja Lasten vapusta.
Tämän vuoden Vappujuhlaa päästiin viettämään aurinkoisessa ja jopa hieman lämpimässä säässä ja paikalle saapuikin kokonaisuudessaan 
n. 2  200 ihmistä.


Työväen Vappu

Työväen vappuun kuului perinteisesti haudoilla käynnit, vappumarssi, vappupuheet, musiikkiesityksiä ja yhteislaulua.

Vapun vietto aloitettiin klo 9.00 kukkaseppeleiden laskulla  Juppalan muistomerkillä ja sen jälkeen Riihimäen hautausmaan muistomerkillä ja lopuksi Sankarihautausmaan muistomerkillä.

Vappumarssin vuoro oli klo 10.30 ja marssin reitti oli viime vuonna hyväksi todettu Topparoikka-patsaalta Valtakatua ja Kauppakatua pitkin Valtakunnalliselle Työväentalomuseolle. 
Marssijoita oli tänä vuonna ilahduttavasti n. 120 ja heitä tahditti hienosti Riihimäen Työväenyhdistyksen Soittokunta.

Työväentalomuseolla juhlatilaisuus alkoi klo 11.00 SAK:n Riihimäen paikallisjärjestön puheenjohtaja Petri Mattilan tervehdyspuheella.
Paikalle saapuneet n. 200 osanottajaa saivat kuulla, kun Petri käsitteli puheessaan työntekijöiden taloudellista pärjäämistä, sillä nykyään yhä useampi työntekijä ei enää pysty palkallaan selviytymään arjen normaaleista kuluista. 
Työn teon yksi perustarkoitushan on saada toimeentulo itselle ja mahdolliselle perheelle.

Seuraavana oli esiintymisvuorossa ja todennäköisesti viimeisen kerran Riihimäen Työväen Mieskuoro, sillä virallisesti tämä mieskuoro on jo lopettanut toimintansa, mutta he lupautuivat vielä tämän kerran tulemaan esiintymään Työväen Vappuun.

Tämän jälkeen oli juhlapuhujan vuoro ja tällä kertaa juhlapuhujana toimi vasemmistoliiton riihimäkeläinen kansanedustaja Aino-Kaisa Pekonen.
Aino-Kaisa nosti puheessaan esiin maamme väistyvän hallituksen aikaansaannoksia, joita olivat mm. Sote-uudistus, panostukset koulutukseen, eläkkeiden korotukset, työllisyyden parantaminen ja monet muut asiat.

Juhlan pääesiintyjä Mika & Anssi Duo pääsi puheen jälkeen esiintymään ja hieman jopa villitsemään yleisöä.
Mika ja Anssi ottivat yleisön mukaan laulamaan päätöskappaletta, joka oli Juicen Viidestoista Yö. Tämä olikin hyvä veto, sillä yleisö osallistui lauluun oikein innokkaasti.

Tilaisuuden päätti yhteislauluna laulettu Työväen marssi.


Lasten Vappu - Vapun suuri vetonaula

Lasten Vapusta on muodostunut todella odotettu vapputapahtuma Riihimäellä. Tämän osoittaa pelkästään uskomaton 2 000 kävijän määrä kahden tunnin aikana. 

Lasten vapussa oli tarjolla lapsille täysin maksutta mm. Mika & Anssi Duon esiintyminen, poniratsastusta, kasvomaalausta, SuperMarsu, pomppulinna, ongintaa ja ilmapalloja.

Lapsille tarjoiltiin munkkeja ja simaa, grillimakkaraa kera pillimehun, hattaraa, suklaasuukkoja, tikkareita ja ym. ja tämäkin maksutta.

Työväen Vapun järjestävät yhteistyössä SAK:n Riihimäen Paikallisjärjestö ry, Riihimäen Sosialidemokraatit ry ja Riihimäen Seudun Vasemmistoliitto ry.
Lisäksi tilaisuutta oli järjestämässä ja erillistä taloudellista tukea antamassa jäsenammattiosastomme Riihimäen ja Ympäristön Automiehet ry, Riihimäen kunnalliset JHL ry, PAM - Riihimäen palvelualojen ammattilaiset ry, Raideammattilaisten osasto 54 JHL ry, Riihimäen Autoalan työntekijäin ammattiosasto 244 ja Riihimäen seudun Teollisuustyöntekijät 103 ry.


Kuvia Työväen Vappujuhlasta 2023